theoldmortuary- in the press

Three years ago, when we were knee deep in rubble and dust, we contacted Cornwall Today to see if they were interested in the story of turning an old mortuary into a home. Kirstie Newton, the editor, put us in touch with Jackie Butler one of the magazine writers. We met with her in 2016 before moving back to the cottage. Jackie’s article along with photography by Tom Last and Stephanie Yates has been published this month in Cornwall Today. IMG_0523Jackie has written a great article out of a lovely afternoon natter about our two year redevelopment of the old cottage and the adjoining mortuary. What is only touched on briefly,  but is the absolute core of this build, is the amazing quality of work of the tradesmen we used. Both creative people,  we knew how we wanted the cottage to look but not how it could be achieved.IMG_0524Jason and Dave, Wayne, Pete and Justin listened to our ideas, many of them mad, and used their skill to achieve what we wanted where possible and found great alternatives when things weren’t possible. We had concrete wall desires that would have cost us a fortune if we’d used the same techniques as Tate Modern. Together we worked out how to get the same finish at a fraction of the cost. IMG_0526Wayne was tasked with painting the main room of the house in a dark granite grey.   ( Farrow and Ball Railings) . I think he had doubts but then came up with the brainwave of painting the banisters white with a black handrail. It looks epic.IMG_0525Pete put up our eclectic taste in light fittings including the legendary neon and Justin had the unenviable task of putting up tiles in a herringbone pattern. All these lovely men came to us via              http://www.superfit.uk.com/IMG_0527

They did a brilliant job.

 

Its lovely to see their hard work and our ideas in a magazine, thanks to Cornwall Today for taking an interest in our project.

A little late

IMG_9808theoldmortuary website and blog is a little over a month old. This was the first person to want to follow us but he has only just got here. Follow us to see all the cool stuff that thrills a snail and a few other people who love the stuff we love.

Mortuary gets a makeover

IMG_0424


https://www.superfit.uk.com

The Old Mortuary was converted from a single story Chapel of Repose, where people viewed their loved, or not, one, and a back work room, to a two-story extension attached to our existing cottage. The dimensions and style of the mortuary are slightly different to those of the cottage. We decided to maintain the utilitarian/industrial, albeit on a small scale, nature of the conversion. We wanted to replicate a concrete finish on the walls. This can be hideously expensive but our builders, Superfit, worked creatively to give us the finish we wanted in a more economic way. The result is beautiful and very hard wearing.

The full story of the conversion will be a whole other story, one day.